Home Segítségek

Kínálatunk
Légbevezetők

Segítségek

Profi garázskapuk

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 29. csütörtök, 20:07

Ahogy az már lenni szokott, a többi nyílászárókhoz hasonlóan a garázskapukat is a sokszínűség jellemzi. Így a környezetébe legjobban beleillő garázskaput választhat ki a vevő, figyelembe véve a beépítési hely adottságait is. Lehet egybeállású, 2-3 beállású lakossági garázs, teremgarázs, ipari létesítmény ahova szükséges a garázskapu. A profi garázskapukat többféle jellemzőjük figyelembe vételével választhatjuk ki, bármilyen évszakban. Megkülönböztethetünk kétszárnyú, nyíló garázskapukat, billenő, illetve szekcionált garázskapukat is.  

Lehetnek a garázskapuk szigetelés nélküliek, vagy szigeteltek, ugyanakkor automatikával működtetett, és automatika nélküliek. A lakossági garázskapuknál az esztétikai megjelenés mellett a biztonságra is ügyeltünk. A szekcionált garázskapukat 40 vagy 42 mm vastagságú hőszigetelt, hőhidmentes panelekkel gyártják, ujjbecsípődés elleni védelemmel látják el, a maximális biztonság érdekében. A különböző vasalatok méreteivel a legjobb helykihasználású beépítést teszik lehetővé. A szekcionált garázskapuknál panel típusok szerint megkülönböztetünk kazettás vagy bordás kialakításúakat, amelyek különböző színűek lehetnek (fóliázott, festett). Mind szélességben, mind magasságban méretre gyártás lehetséges. Az igazán jó garázskapu megvédi otthonát és kényelmesebbé teszi életét!

Módosítás dátuma: 2015. január 29. csütörtök, 20:09
 

Tetőtéri ablakok

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:47

A tetőtéri ablak általában a tetőszerkezeten kialakított nyílásban elhelyezett speciális ablak, amelyen keresztül fény és levegő jut a tetőtérbe. A tetőtéri ablakok készülhetnek fából, műanyagból ill. alumíniumból; nyitásmódjuk szerint lehetnek billenő vagy felnyíló ablakok.

Cégünk az Optilight tetőtéri ablakokat forgalmazza, melyek borovi fenyőből illetve műanyagból készülnek. A fa tetőtéri ablakoknál a rétegragasztott faszerkezet biztosítja, hogy a tetőablakok ne vetemedjenek. Különböző kezeléseken esnek át a tetőtéri ablakok (impregnálás, vákuumkezelés, gombaölés), majd megkapják a végleges felületkezelést, a lakkozást. A tetőtéri ablakok két réteg (4-16-4) fokozott légzárású üvegezéssel készülnek, melyek közül a külső üveg edzett üveg, hogy az időjárás viszontagságainak jobban ellenálljon. A vasalatnak köszönhetően az ablakszárny a középső tengely körül 180o-ban átfordítható, így a külső üvegfelület könnyen tisztítható. A tetőtéri ablakok fontos és elengedhetetlen részét képezi a burkolókeret, mely védi az ablakkeretet az időjárással szemben. 
Amennyiben tetőtér beépítést terveznek az elkövetkező időben, a tetőtéri ablakok alkalmazása a legjobb választás a tetőtér megvilágítására és szellőztetésére.

 

Szerelési anyagok és kellékek nyílászárókhoz

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:45

Minden, ami csak ablak, ajtó beépítéshez szükséges beépítési kellék, nálunk megtalálható. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi beépítő anyagok forgalmazására és használatára.Építési habok :  ablak és fal közötti részek tömítése,szigetelése és ragasztása. A Greente Q habok kézi és gépiformában, évszaknak megfelelő minőségi tartalommal kaphatók.Szigetelő fólia: az ablak csatlakozások belső és külső légzárásához alkalmazhatók. Újépítésnél és felujításnál is használható. Jó időállósággalrendelkezik. A  fólia ragasztása megfelelő speciális ragasztóval történik.

Építési ragasztó: Oldószermentes, ,rugalmas ragasztó , hézagtöltő, gyors reakcióidővel száradó anyag. Felhasználása  ablak szerelési anyag.Rögzítő anyagok: ablak beépítés,párkányrögzítés,tokok rögzítése.Tokrögzítő anyagok különböző méretben (52mm-212mm-ig) kaphatók.

Takaróprofilok: ablakok beépítésénél a látható külső belső hézagok eltakarás. 3,5,7cm  szélességben ,törhető és sík kivitelben. Fehér és  színes felülettel, UV álló(fénytűrő), tekercses és méteres kiszerelésben kapható.

 

A párkányok

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:43

Napjainkban a párkányok elsősorban az ablak alatti külső falrész (parapetfal) védelmét szolgálják az időjárással, esővel szemben. Lehetnek külső párkányok és belső könyöklők, készülhetnek műanyagból, hajlított acéllemezből ill. alumínium lemezből, természetesen.

Az általunk forgalmazott kiváló minőségű párkányok, melyek raktárkészletről akár azonnal is megvásárolhatóak, kemény PVC-ből készülnek, kamrás szerkezetűek, 20 mm vastagságúak, UV stabilitásuknak köszönhetően felhasználhatóak külsőleg és belsőleg egyaránt. Ezek a párkányok különböző szélességben kaphatóak (15 cm, 21 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm), melyek kiegészülnek a párkányok végét lezáró végzáró elemmel. Az ablakpárkányok hosszúságát a kellő méretre helyben levágjuk. Raktárkészletről csak fehér színben lehet kapni külső vagy belső párkányt, de természetesen lehetőség van megrendelésre fóliázott (aranytölgy, dió, mahagóni) belső párkányokat vásárolni.

A műanyag ablakok alján található párkányfogadó profil azt a célt szolgálja, hogy a műanyag kamrás párkányokat az ablak alá, a párkányfogadó profilig kell elhelyezni. A párkányt és a végelzáró elemet valamilyen műanyag, de célszerű PVC vagy univerzális PVC ragasztóval felhelyezni, a széleket és a szükséges helyeket szilikonos pasztával kell kihúzni.

Módosítás dátuma: 2015. január 20. kedd, 11:46
 

Műanyag ablakok

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:40

A cégünk által forgalmazott műanyag ajtók, ablakok felhasználási helye: családi házak új és felújítása, előre gyártott házgyári épületek ill. közületi épületek (iskolák, óvodák). Profi nyílászáróinkat (műanyag ablak,) kiváló minőségű hőhídmentes, színtartó, ütésálló, 5,6,8 kamrás KBE PVC profilból ajánljuk kedves vásárlóinknak.

A műanyag profil rendszer 70.ill.88mm beépítési mélységgel,körbefutó 2xi gumitömítéssel,megbízható szél és eső védelmet, vm. kiváló hőszigetelést biztosít.Íves és szögletes stabil nyílószárnyak, 4-16-4 ill. 4-12-4-12-4 üvegezés mely biztosítja a 2 ill.3 rétegű üveg elhelyezését.A műanyag profilok alap színe  fehér, a fóliázott színválaszték 4 alapszín(dió,mahagóni  ,sötét tölgy.,aranytölgy) a többi egyedi színválaszték.A műanyag ablakok  vasalata ROTO NT, kiváló minőségű vasalat rendszer bukó nyíló nyílászárókhoz, biztosítja a biztonságot, kényelmet, hosszú élettartamot.A műanyag ablakok megfelelő üvegezése a jó hő és hangszigetelés biztosítéka.

A SUPER LOW-e  bevonatos és gázzal töltött  üvegszerkezetek mellett, egyre nagyobb arányban teret nyer a 3 rétegű ,ill fokozott hangszigetelésű üvegezés.Kiegészítő szerkezeteink (toktoldók, sorolók, párkányfogadó) a megfelelő műszaki tartalom kivitelezhetőségéhez elengedhetetlen. 

A műanyag ablakok beépítése történhet bontással  ill. meglévő tokszerkezetbe való beépítéssel, speciális tokrögzítő füllel, csavarral, purhabbal.

FONTOS TUDNIVALÓ MINDENKI SZÁMÁRA!
A műanyag ablak  párásodása az elégtelen szellőztetés következménye. Szellőztetéssel a különféle szag és oxigén szükséglet és a megfelelő  hőmérséklet  egy időben folyamatos szinten tartását biztosítjuk.

ELENGEDHETETLEN A MEGFELELŐ ÉS RENDSZERES SZELLŐZTETÉS !!!
A műanyag ablak –profil, szárny, nyitásmód- valamint a beépítendő méretek használatos mérethatárairól érdeklődjön értékesítőinknél  elérhetőségeinken.

Módosítás dátuma: 2015. január 20. kedd, 11:47
 

Acél biztonsági ajtók szerepe

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:35

A mai világban a műanyag és fa bejárati ajtók mellett folyamatosan nő az igény a fém biztonsági ajtók iránt. Ezeket elsősorban lakótelepi lakások bejáratának ajánljuk, de lehetőség van kültéri fém biztonsági ajtó megvásárlására is, üzleteinkben vagy webáruházainkban.

A fém biztonsági ajtók már a külső acél borításuknak köszönhetően is biztonságot adnak, mivel a fém nehezebben áthatolható, mint a műanyag vagy fa. De a nagyobb biztonságot a tok és az ajtólap speciális kialakítása és a beépített zárszerkezet adja, mely három irányba, 12-16 ponton záródó acél zárszerkezet. A fém ajtók négy csuklópánttal rendelkeznek, melyek a tokba vannak besüllyesztve és 3,5mm acélból készülnek. A tokszelvény 1,5mm, a szárnyrész 1,2mm vastag acéllemezből készül és a szárny betétje besajtolt hőszigetelő réteg. Elegáns külsőt ad a fém ajtóknak a különböző fahatású színezés (cseresznye, aranytölgy, mogyoró), illetve az exkluzív kilincsgarnitúra. 

 

Műanyag ajtók, fa ablakok

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 20. kedd, 11:31

Műanyag ajtók
A műanyag nyílászárók általában– a műanyag ajtók és ablakok - PVC profilból és panelből, illetve hőszigetelt üvegből készülnek.  A műanyag ajtókat főleg kültéri, bejárati ajtóként alkalmazzuk, manapság de a beltéri műanyag ajtók is egyre jobban elterjednek. A műanyag nyílászárókat akár családi házban, lakásokban, akár üzletekben, gyárakban alkalmazhatjuk. Könnyen takarítható és beépítést követően kevés odafigyelést igényel, emiatt sokan részesítik előnybe más típusú nyílászárókkal szemben a gyakorlatban.

Az általunk gyártott műanyag ajtók 3 db leemelés biztos pánttal vannak ellátva, de lehetőség van több pánt alkalmazására, a vevőink kérésének megfelelően. A műanyag ajtóknál két fajta profilt alkalmazunk a gyártás során a tok és a szárny elkészítésénél - Decco 70 mm-es 6 légkamrást, vagy Thermicco 90 mm-es 8 légkamrás profilt. A panelek, üvegek szélessége a 24 mm – 44 mm között változhat, profiltól függően. Horganyzott acélmerevítéseket helyezünk el a tokban és a szárnyban, a hőhídmentes alumínium küszöb biztosítja többek között a legjobb hőátbocsátás elérését. Alapkivitelben 5 ponton záródó vasalattal szereljük fel a műanyag ajtóinkat, a vásárlóink értékeinek biztonsága érdekében. 

A műanyag ajtók fehér színűek, de vevőink kívánságára lehetőség van csak a külső, vagy a külső és belső oldalak színének megváltoztatására. A műanyag ajtók „megjelenése” is sokszínű, a különböző panelek miatt. Így lehetőség van tele műanyag ajtótól a teljesen üveges műanyag ajtók gyártására. Mikor műanyag ajtót vásárolunk, nem 1-2 évre tervezünk. Épp ezért szükséges, hogy ízlésünknek, lehetőségeinknek legmegfelelőbb műanyag ajtót válaszuk ki a gazdag kínálatból. 

Vásárlásnál fontos tudni a méretet (szélesség, magasság), kifele vagy befele nyíló a műanyag ajtó, nyitási irány (ahol látjuk a pántokat), milyen színű legyen, van-e oldal és/vagy felülvilágító hozzá sorolva. Milyen vastagságú legyen a profil milyen legyen a panel, milyen üveggel. A műanyag ajtó műanyag felületei nem igényelnek karbantartást, csak a tisztításukról kell gondoskodni, a vasalatelemeket (zárfogadók, sarokpántok, zárszerkezetek) 3-6 havonta olajozni szükséges. A gumi tömítések felületét legalább évente kell glicerines szilikonnal áttörölni.

Fa ablakok

Fa nyílászárók, így a fa ablakok is díszei lakókörnyezetünknek, életterünknek. A megfelelő fa ablak kiválasztása nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem energia megtakarításban is fontos szerepet játszanak. Minőségi fa ablakok Borovi fenyőből rendelhető a Sassz Kft-nél. A fa ablakok szerkezete 68 mm-es kétszeres, vagy 78 mm-es háromszoros gumitömítéssel készül, ez a szerkezeti felépítés garantálja a vetemedésmentes működést. Felületkezelés szerint megkülönböztetünk natúr, vagy felületkezelt fa ablakokat. Üvegezése a profil szélessége függvényében lehet két- vagy háromrétegű, 24 mm – 44 mm közötti. Az üvegek sokszínűségének következtében - a rétegek vastagságának, hangátbocsátásának, biztonsági fokozatának függvényében - minden helyen alkalmazható, előírásoknak alkalmassá tehető.  Így a fa ablakok akár családi házak, lakások, bankok, üzletek, ipari területek nyílászárói lehetnek.

A fa ablakok egy-két-több szárnyúak, kétszárnyú ablak kialakítása tokosztott, vagy váltószárnyas, illetve működés szerint a fa ablakok fix, nyíló, bukó és bukó-nyíló kivitelűek lehetnek. 
A fa ablakok normál, belsőíves, illetve szárnyosztás nélküli vagy szárnyosztott kivitelűben készülnek, a két üveg közötti álosztó elhelyezésével teljesen egyedivé tehetjük a fa ablakokat, így minden vevői igényt kielégítenek.

Módosítás dátuma: 2015. január 20. kedd, 11:34
 

Webáruházunk bemutatkozik

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 19. hétfő, 09:00

A SASSZ Kft az évek során észrevette, hogy megváltozott az emberek vásárlási szokása, szívesen vásárolnak az interneten keresztül, akár nagyobb tárgyakat, így különböző nyílászárókat, ajókat, ablakokat is. Első lépésként létrehozta az ajto-ablak-kapu.hu,  majd az idei évben a legbevezeto.hu webáruházát ahol bejárati ajtókat, ablakokat, garázskapukat, valamint különböző légbevezetőket, párkányokat a szereléshez szükséges anyagokat, valamint szerelési anyagokat, kiegészítőket lehet megvásárolni. Az ajto-ablak-kapu.hu és a legbevezeto.hu web áruház működése felhasználó barát, egy gyors regisztráció után a vásárló kedvére válogathat a számára megfelelő, minőségi nyílászárók között legyen az fa, vagy akár műanyag. A kiválasztott termékeket a vevő a webáruházban egy virtuális kosárba helyezi, majd megadja a szállítási címet, kiválasztja a fizetési módot és elküldi megrendelését. A vásárlási megbízás elküldése után a Kft alkalmazottja felveszi a vásárlóval a kapcsolatot és a vevőnek megfelelő időpontban a nyílászárók kiszállításra kerülnek

Mikor válasszunk fa ablakot és mikor műanyag ablakot?

Komoly és laikusok számára nehezen megválaszolható dilemma elé kerül az ember egy új építésű ház, vagy egy már meglévő lakás nyílászáróinak a kiválasztásakor: fából vagy műanyagból legyenek az ablakok. Mindkét típus mellett több érv szól. A fa ablak a természethez való közelséget, az eleganciát és a polgári hangulatot idézi. Ugyanezt az érzést szerencsére ma már megkaphatjuk egy színes műanyag ablaktól is. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor fa ablak beépítése a célszerű, természetvédelmi terület közelsége, műemlékvédelem alatt áll az épület, vagy műanyag ablak nem illeszkedik a környezetbe.  Mindenesetre azt tudnunk kell, hogy egy fa ablak több törődést, ápolást igényel. A műanyag ablak mellett olyan érvek szólnak, ami a mai világban fontos, kevés törődést igényelnek, jobb a hőszigetelése, de mindenek előtt egy műanyag ablakot olcsóbban meg tudunk venni, mint egy fa ablakot.

Miért kényelmes akár ajtót, ablakot webáruházban rendelni?

Sokan ma már a nyílászárót is az interneten keresztül vásárolnak, így kényelmesen, mindenki a saját otthonában választhatja ki a neki megfelelő nyílászárót. A SASSZ Kft web áruházaiban a szabvány nyílászárók széles skálája megtalálható. Nem kell különböző boltokat végigjárni, hiszen mindenütt ugyanazokkal a szabvány méretekkel találkozunk, mint a SASSZ Kft web áruházaiban. Így rengeteg időt és utána járást megspórolunk magunknak, ha a szabvány méretű ajtókat és ablakokat a SASSZ Kft web áruházaiban vásároljuk meg. A kiválasztott szabvány ajtót vagy ablakot a SASSZ Kft web áruházaiból az általunk megadott címre rövid határidőn belül kiszállítják, így nem nekünk kell a nyílászárók elszállításáról gondoskodnunk.

Módosítás dátuma: 2015. január 19. hétfő, 09:03
 

Légbevezetők és szellőzők alkalmazása

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 19. hétfő, 08:45

A nyílászáróba helyezhető légbevezetők és szellőzők alkalmazása. 

A légbevezetők két nagy csoportba sorolhatók: nyílt égésterű gáz készülékek esetén  és komfortterek szellőztetésére alkalmazható légbevezetők . A légbevezetők új és régi típusú nyílászáróba egyaránt behelyezhető bemarással. A bemarást a műanyag nyílászáró esetén a szárnyon és a tokon is el kell végezni, mivel a légbevezetők belső egységből és külső egységből állnak.
A légbevezetők belső egysége nyílt égésterű készülékeknél fix hozamú, azaz nem lezárható (automatikusan és folyamatosan nyitva van így biztosítja a levegő cserét  pl Isola 2.45 ) vagy hidroszabályozású (légbevezető automatikusan szabályozza a levegő áramlását a helyégben pl Aera Hy ).

A komfort terek szellőztetése esetén használható légbevezető fix hozamú lezárható a felhasználó mechanikusan szabályozhatja a levegő mozgását (kézzel  nyithatja vagy zárhatja a légbevezetőt  pl Tip-Vent vagy magasabb műszaki tartalommal Isola Hy Plusz). A külső egység általában esővédőből és rovarrácsból áll. A két külső egység csak akkor szerelhető fel ha a nyílászárón nincs külső tokos redőny. Amennyiben nincs redőny felszerelve, akkor a légbevezető külső esővédő egysége bővíthető akusztikus egységgel, ami persze a külső zajhatás szűrésére alkalmas. Ha van külső tokos redőny, akkor csak a külső lapos rovarrács szerelhető fel természetesen. A fent felsoroltak során nagyon fontos a megfelelő  méretű és típusú légbevezető kiválasztása. Légbevezetők és szellőzök  nyílászáróba történő bemarása során fontos a megadott nyílás kimarása a szárnyon és a tokon, mert ez biztosítja hogy a készülék a megadott léghozamot biztosítani tudja az adott légtérben.

Nyílászárók és beépítésük
Nyílászárók lehetnek homlokzati vagy belső nyílászárók.Gyártási anyagában lehet műanyag, fa, alumínium vagy ezek kombinációja.A homlokzati nyílászárók ablak, erkélyajtó, bejárati ajtó tetőtéri ablak beltéri nyílászáró nevéből adódóan beltéri ajtó és belső terek elválasztására alkalmas térelválasztó falak szerkezetek.


A  megfelelő ár érték arányban kiválasztott   kültéri homlokzati nyílászárók nagymértékben javíthatják otthonunk komfort minőségét, fontos szempont, milyen energetikai minősítést szeretnénk elérni lakóingatlanunknál. A megfelelő módon kiválasztott nyílászárók beépítése történhet szabad nyílásba, meglévő régi nyílászáró tokjába vagy meglévő nyílászáró kibontásával . A szabad nyílásba történő beépítés általában új építésű ingatlanoknál van előre kiválasztott tervrajz alapján. A tervrajzban megadott típusú és méretű homlokzati és belső nyílászárók megadásával. A meglévő nyílászáró csere  történhet tokba építéssel vagy bontással .A tokba építés az esetek nagy részében költséghatékonyabb megoldás ,itt a meglévő nyílászáró tokját felhasználva történik a beépítés. A bontás – beépítés a régi nyílászáró teljes kibontása után a kapott nyílásba történik az új nyílászáró beépítése.

A  megbeszélt beépítés alkalmával a nyílászárók  tokrögzítő csavarral vagy rögzítő füllel rögzítésre kerülnek, a szerelési hézagot purhabbal szükséges kitölteni.  A purhab levágása után tokba építésnél leggyakrabban alkalmazott  eljárás a takaró profillal történő takarás ,ennek az eljárásnak plusz költség vonzata van, de esztétikus és gyors megoldást kínál. Szabad nyílás és bontással történő beépítések esetén a puhabot levágás után  rávakolással ,gletteléssel szükséges elfedni, a szabadon hagyott purhab idővel kipereg a szerelési hézagból és esztétikailag nem nyújt szép látványt .
A műanyag ablakok, nyílászárók hőszigetelési képességét a kamrák száma, továbbá az üvegek rétegének száma határozza meg. A legjobb minőségű hőszigetelő ablakok üvegrétegeit, gázzal töltik fel, a még jobb hőszigetelés érdekében. A műanyag nyílászárók a fával ellentétben ellenállók a napfénnyel szemben és nem korhadnak, nem fakulnak ki. Tisztán tartásuk egyszerű és az áruk is kedvező.
A fából készült  rendkívül esztétikusak. Viszont mivel természetes anyagról van szó, az idő múlásával számolnunk kell a fa állapotának romlásával. A fa nyílászáró általában drágább. A  beépítés előtt a natúr fa nyílászárót felület kezelni szükséges   , de karbantartása a beépítés után is  nagyobb körültekintést igényel.

Az alumínium nyílászárók egyik legfontosabb előnye a rendkívüli stabilitás. Mivel az alumínium nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik .  Az alumíniumból gyártott nyílászárók szinte  örökéletűek. Az alumínium nem rozsdásodik, nem deformálódik, szerkezetileg könnyű, magas a szín tartóssága, utólagos kezelést nem igényelnek.  

Redőnyök, mint igazi árnyékoló rendszerek

Leggyakrabban alkalmazott  redőnyök műanyag vagy alumínium egymásba kapcsolt  lamellákból állnak, melyek egy úgynevezett  redőnypalástot  alkotnak . A redőny palást tengelyre tekeredik a  megfelelően kiválasztott redőny dobozba és két oldalt   egysoros vagy kétsoros  lefutó lábba mozgatható .Egysoros lefutó láb sima redőny kétsoros lefutó láb kombi redőny esetén használható. Kombi redőny (szúnyoghálóval egybe épített redőny rendszer) esetén nagyobb méretű redőny doboz szükséges. Az árnyékolás mellet egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonság is. A lindab tokos új típusú redőny műanyag lamellával  inkább csak árnyékolásra alkalmas ezzel szemben az alumínium tokos redőny alumínium lamellával már  biztonság technikailag is megállja a helyét ha  feltolás gátlóval kérjük vagy az alsó  záró elemet kulcsossal zárhatóra. 
A redőny mozgatása kézi, zsinóros, gurtnis vagy motoros kapcsolóval, rádiós távirányítóval.

A redőny típusai:

Külső tokos redőny ,

Vakolható tokos redőny és

Ablakra épített  felső tokos redőny


A külső tokos redőnyök: Utólag szerelhető a beépített nyílászáróra ,redőny előkészítés   nélkül valamennyit elvesz a nyílászáró üvegfelületéből.  
Vakolható tokos redőnyök ugyan csak külső tokos változat, ahol a tok síkja egybeesik a  ház  falának a síkjával . A  tok eleje vakoltató  és emiatt  a ház falával megegyező színre színezhető. A nyílászáró fölött előre kialakított nyílásba úgynevezett teknőbe kerül a redőny doboz , így nem vesz el a nyílászáró üvegfelületéből . Általában új építésű családi házaknál alkalmazzák ezt a típust.

Az ablakra épített felső tokos redőnyök kapcsoló elem segítségével, illetősínnel kapcsolódik a nyílászáró tokjához, két oldalra pedig oldalfüllel rögzül a szerkezethez.Az ablakra épített redőnyök doboza természetesen szigetelt.A nyílászáróval együtt építhető be,összehangolt tervezést és kivitelezést és szakértelmet igényel.

Módosítás dátuma: 2015. január 19. hétfő, 08:49
 

Beltéri ajtók

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: administrator   
2015. január 19. hétfő, 08:34

Beltéri ajtóink a belső térelválasztás funkciója mellett a  belső lakótér megjelenését  és hangulatát is meghatározzák. A beltéri ajtók szabvány(75,90,100x210cm) és egyedi méretben is kaphatók, igény szerint. A szabvány beltéri ajtók raktár készletről vásárolhatók a következő felületi megjelenéssel: Farostlemezelt és frontlemezelt kivitelben ill. fenyő és dekorfóliás  felülettel. A tipus beltéri ajtók 12cm pallótokkal natúr színbenüveghelyes kivitelben, alap kilincs garnitúrával vásárolhatók. Kérdezze szakértőinket!

Egyedi rendelés esetén  a felület festett  felülettel, üveges kivitelben, utólag szerelhető tokkal és gumitömítéssel is kapható.A fenyő beltéri kazettás ajtók többféle mintával, akár egyedi tervezésű, egy és kétszárnyú kivitelben is rendelhetők, igény szerint.

A fóliás felületű beltéri ajtók  3 alapszínben: tölgy, cseresznye,dió, tömör és üveges megjelenést biztosítanak a beltérben. A beltéri ajtók elhelyezése, beépítése lakott fűtött helységekben ajánlott.

Módosítás dátuma: 2015. január 19. hétfő, 08:37
 

Miért érdemes a régi ablakot cserélni?

PDF Nyomtatás E-mail

A régi ablakoknál két főtípust különböztetünk meg:

a) Kapcsolt gerébtokos ablak: egy külső és egy belső szárny van, ezek külön nyithatók. Itt a két ablak közötti távolság 100-150 mm. A hőszigetelő réteg levegő.

b) Egyesített szárnyú ablak: a két szárnyat összecsavarozzák és együtt nyílnak. A két üveg közötti távolság 30-35 mm. A hőszigetelő réteg levegő.

Ezeknél az ablakoknál nagymértékben rontja a hőszigetelő képességet, hogy a hőszigetelésként használtlevegő megmozdul és a két üveg között cirkulálva áramoltatja a hőt, oly módon, hogy a belső üveg felületétől felmelegedve elindul felfelé, majd visszafordulva a külső üvegnek átadja a hőt, a külső üveg pedig a szabadba vezeti.

A kísérletek azt bizonyították, hogy a levegő cirkulációja a 20 mm alatt már nem tud beindulni. Éppen ezért ma általában 16 mm légréssel gyártják az üvegeket és légmentesen elzárják, hogy a külső és belső levegő ne tudjon érintkezni. Ma már kizárólag ezeket az üvegeket használják.

Ezek után nézzük meg a régi és a most gyártott ablakok hőszigetelését, melyet a hőszigetelés ellentétével, a hőátbocsátási képességgel mérnek. Ennek mértékegysége: W/m2K.

Tekintettel arra, hogy egy ablakban az üveg aránya 85-95%, az egész ablak hőszigetelését is az üveg hőátbocsátási képessége határozza meg. Így most az üveg hőátbocsátási tényezőit adom meg, feltételezve, hogy mindegyik légmentesen zár.

a) Kapcsolt gerébtokos ablak

Rétegrend: 3 mm síküveg+ 100-150 mm levegő+ 3 mm síküveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug=4,5 W/m2K


b) Egyesített szárnyú ablak

Rétegrend: 3 mm síküveg+ 25-30 mm levegő+ 3 mm síküveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug=4,0 W/m2K


c) Thermo üvegek

Rétegrend: 4 mm float üveg+ 16 mm levegő+ 4 mm float üveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug=2,8 W/m2K

Ezeket az üvegeket fejlesztették tovább.

1) Az egyik üveg felületét ezüstötvözettel kezelték, ami a hősugárzást akadályozza. Ezt az üveget nevezzük LOW-E üvegnek

Rétegrend: 4 mm float üveg+ 16 mm levegő+ 4 mm LOW-E üveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug= 1,4 W/m2K

2) A két üveg közé a levegő helyett jobb hőszigetelő képességű nemesgázt zárnak

Rétegrend: 4 mm float üveg+ 16 mm nemes gáz+ 4 mm LOW-E üveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug= 1,0 W/m2K

A jelenleg beépített ablakok jelentős része ezzel az üveggel van szerelve.

3) Három réteg üveget ragasztanak össze

Rétegrend: 4 mm float üveg+ 12 mm nemes gáz+ 4 mm float üveg+ 12 mm nemes gáz+ 4 mm LOW-E üveg

Hőátbocsátási tényezője: Ug= 0,6 W/m2K

Fentiekből jól látható, hogy a régi ablakokat érdemes minél előbb cserélni, mert az eddig az ablakon távozó hőnek a 75-80%-a bent tartható. A költségek hamar megtérülnek. A csere télen is egyszerűen megoldható, hisz egy jó szellőztetés ideje alatt a munka elvégezhető. A szellőztető berendezés beépítését minden esetben javaslom.  Azt, hogy melyik lakásba hány darabra van szükség, abban szakembereink segítséget tudnak nyújtani. A légbevezetővel a megfelelő oxigéntartalmú levegő biztosítása mellett a páratartalom is ideális lesz, mert a szükséges légcserével a felesleges pára is távozik. Nem fog párásodni az üveg, nem fog penészedni a lakás. Ugyanakkor a megfelelő kapacitású légbevezető kevesebb légcserével, egész napra biztosítja az egészséges megfelelő oxigén- és páratartalmú levegőt, mint a napi kétszeri szellőztetés.

Ha az ablakcserével együtt rendelik meg a légbevezetőt is, költséget takarítanak meg, mert a légbevezető beépítésének díját elengedjük és nem kell újabb kiszállási díjat fizetni.


A COLL-TRADE KFT szakemberei díjtalan felméréssel és szaktanácsadással segítenek.

 

Belső könyöklők elhelyezése

Kávarész kialakítása

A kávarésznek (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a könyöklő vízszintesen felrakható ill. a szélein a végelzáró elem felhelyezhető legyen.
A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie, hogy a műanyag ragasztó könnyedén felhordható ill. elkenhető legyen. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén aláférjen.

Bővebben...
 

Beépítési segédlet ajtókhoz

1. Először mérje le a falnyílást alaposan és csak ezután határozható meg az ajtó megfelelő mérete. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy az ajtót bal vagy jobb oldalra rögzítik.Ha egy szélesebb ajtót kívánunk beépíteni, akkor a falazatot el kell távolítani. Ezesetben érdemes konzultálni egy építésszel. A falazat vastagságának eltérésekor szobaajtóknál a keret segítségével +/- 10 mm probléma nélkül kiegyenlíthető. A falazat szélességét előzőleg szintén le kell mérni.

Bővebben...
 

Ablakok cserélje

Régi ablak kiszerelése

Ha régi ablakát akarja kicserélni, akkor az eltávolítást egy különösen fontos eljárás kell, hogy megelőzze, azért hogy elkerüljük az erős szennyeződéseket és a sérüléseket. A következők szerint járjon el:

Bővebben...